RAFAELO TORTA KOJA SE LAKO PRAVI Kraljica svake trpeze, a uspeva čak i početnicima (VIDEO)
Ukoliko volite kokos, onda je vreme da se oprobate u spremanju rafaelo torte koja se jednostavno pravi.
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
prstohvat soli
150 g šećera
130 g brašna
30 g gustina
50 g seckanih badema
Za fil:
200 g slatke pavlake
50 ml kondenzovanog mleka
Za dekoraciju:
100 g kokosa
Priprema:
Umutite jaja uz dodatak soli i šećera dok ne postanu penasta.
Brašno pomešajte sa gustinom, pa prosejte u činiju sa jajima.
Izmešajte smesu tako da bude bez grudvica, a onda dodajte iseckane bademe.
Smesu izlijte u okrugli pleh obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Pripremite fil, pa ga ubacite u špric.
Kada se kora ispeče, isecite je na dva dela tako da budu debljine 3 cm.
Stavite fil na jednu koru, a zatim tako i na drugu.
Poravnajte tortu, pa je pospite kokosovim brašnom sa svih strana.
Ako želite na vrhu možete da dodate nekoliko kokosovih kuglica.