RAFAELO TORTA KOJA SE LAKO PRAVI Kraljica svake trpeze, a uspeva čak i početnicima (VIDEO)
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
prstohvat soli
150 g šećera
130 g brašna
30 g gustina
50 g seckanih badema
Za fil:
200 g slatke pavlake
50 ml kondenzovanog mleka
Za dekoraciju:
100 g kokosa
Priprema:
Umutite jaja uz dodatak soli i šećera dok ne postanu penasta.
Brašno pomešajte sa gustinom, pa prosejte u činiju sa jajima.
Izmešajte smesu tako da bude bez grudvica, a onda dodajte iseckane bademe.
Smesu izlijte u okrugli pleh obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Pripremite fil, pa ga ubacite u špric.
Kada se kora ispeče, isecite je na dva dela tako da budu debljine 3 cm.
Stavite fil na jednu koru, a zatim tako i na drugu.
Poravnajte tortu, pa je pospite kokosovim brašnom sa svih strana.
Ako želite na vrhu možete da dodate nekoliko kokosovih kuglica.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
magazin novosti/Alo.rs/J.M.
Komentari (0)