ISPROBAJTE OVAJ TRIK, BIĆE NAJKREMASTIJI Ovakav pire krompir do sada sigurno niste probali
Pire krompir sinonim je za prepoznatljivu kremastu teksturu neodoljivog ukusa koja za mnoge od nas predstavlja neizostavni prilog jelu.
Iako je sam recept jednostavan, ponekad se desi da pire ne bude onako divno kremast, već naprotiv ima "gumenu" strukturu, što može da pokvari ukus i kompletan ručak.
Postoje razni trikovi kako da dobijete savršen pire krompir, a nedavno je isplivao i novi recept.
Tajna je u tome da se ništa ne baca, čak ni kora od krompira.
Prvo dobro operite krompire i ogulite koru i ostavite je sa strane pošto će vam trebati kasnije.
Zatim isecite krompire na pola i kuvajte dok ne omekša.
Skuvan krompir dobro ispasirajte tako da ne bude grudvica.
Nakon toga u krompir dodajte kockicu maslaca i začine po ukusu.
A sada dolazi onaj bitan deo zbog kog će pire biti nikad lepši.
Tajna se krije u pripremi mleka.
U mleko stavite sačuvanu koru od krompira i kuvajte dva minuta na jakoj vatri.
Posle kuvanja procedite mleko i tek onda sipajte u smesu.
Pire krompir spremljen na ovaj način biće lepšeg ukusa i kremasitiji.
BONUS VIDEO: