DŽEM OD ARONIJE Gotov za manje od pola sata

informer/Alo.rs/J.M. | Žena 22.09.2022 19:30

Ukusan pekmez od aronije se pravi bez šećera pa ga mogu konzumirati osobe koje vode računa o ishrani.

Printscreen

Aronija je moćna bobica koja ima višestruki učinak na ljudski organizam, a bogata je mnogim antioksidantima i vitaminima.

Ukoliko ste probali sok od aronije, zašto ne biste napravili i ukusan pekmez. 

Što je najbolje do svega nema dodatog šećera, te mogu da ga konzumiraju i dijabetičari. 

Za pripremu jednostavnog pekmeza od aronije biće vam potrebno samo nekoliko sastojaka i par sterilisanih tegli, a uživaćete u njegovom ukusu tokom cele zime. 

Sastojci:

1 kg aronije
1 kašičica cimeta
100 ml vode
1 limun

Priprema:

Bobice aronije je potrebno dobro oprati, pa ih sameljite štapnim mikserom.

Po potrebi dolivajte vodu za lakše mešanje.

Kada su bobice dobro iseckane, prebacite ih u šerpu i dodajte još 3 kašike vode, cimet i isceđen sok od limuna. 

Kuvajte sve sastojke zajedno na laganoj vatri oko 20 minuta, povremeno mešajući.

Vodite računa da vam ne zagori. Kada je pekmez skuvan, pažjivo ga sipajte u prethodno sterilisane tegle.

Zatvorite ih metalnim poklopcem i ostavite da se preko noći ohlade na sobnoj temperaturi umotane u ćebe.

Nakon toga ih čuvajte na hladnom i tamnom mestu, a nakon otvaranja teglu držite u frižideru.

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više