PRAVA JESENJA POSLASTICA Spremite zapečene jabuke sa medom i orasima
Jesen samo što nije, a ove zapečene jabuke, prelivene medom i posute orasima su pravi uvod u novo godišnje doba.
Završetak leta se jasno vidi po kišnim i hladnim danima koji nas prate, ali dolazeću jesen mogu da ulepšaju ukusni recepti, poput ovog sa zapečenim jabukama, medom i orasima:
SASTOJCI:
jabuka
tri kašičice meda
tri šake oraha
PRIPREMA:
Oprati i oljuštiti jabuku.Nožem ukloniti sredinu, pa iseći kolutove.
Svaki kolut premazati medom.
Orahe kratko prepržiti na suvom tiganju, tek da dobiju jači ukus.
Iseckati i rasporediti po kolutovima jabuke.
Po želji dodati suvo grožđe ili cimet.
Jabuke peći u mikrotalasnoj pet minuta ili u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, deset minuta.
BONUS VIDEO: