NAPRAVITE TORTU SA VIŠNJAMA Kraljevska poslastica koja se lako sprema (VIDEO)
Torta sa hiljadu listova koja je poznata pod nazivom i "napoleon" je poslastica koja se pravi sa ukusnim filom od vanile. Ovaj recept je jednostavan, jer se desert pravi od samo dve kore.
Sastojci:
600 g lisnatog testa
20 ml vode
Za fil:
120 g pudinga od vanile
120 g šećerea
800 ml mleka
200 g slatke pavlake
50 g višanja
Za dekoraciju:
40 g listića badema
10 g šećera u prahu
Priprema:
Oklagijom istanjite lisnato testo, pa ga podelite na dva dela.
Pomoću tanjira prečnika 22 cm isecite dve okrugle kore.
Prvu izbušite čačkalicom na nekoliko mesta i poprskajte sa malo vode, a drugu isecite na osam jednakih trouglova.
Pecite ih u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme pripremite fil.
U šerpu stavite šećer, mleko i puding i izmešajte dobro da nema grudvica.
Mešajte na umerenoj vatri dok se ne zgusne.
Slatku pavlaku umutite da dobijete šlag, pa to pomešajte sa pudingom dok se dobro ne sjedini.
Onda dodajte višnje i izmešajte da se sve sjedini.
Na donju koru ravnomerno rasporedite fil, a zatim odozgo poređajte trouglove od druge kore.
Ukrasite tortu sa listićima badema i stavite u frižider dok se ne stegne jedno dva sata.Pospite je šećerom u prahu i isecite na parčiće.