SVI PRAVE OVU GREŠKU Prilikom pravljenja ajvara
Kada pravite ajvar, najbolje je da koristite mlevene, barene paprike.
Tako će vaš ajvar brže biti spreman, a imaćete ga i više.
Ajvar će imati blaži ukus, biće ređi.
Ajvar od pečenih paprika je sa druge strane znatno komplikovaniji za pravljenje.
Donosimo vam jedan odličan recept za pravljenje ajvara.
Sastojci:
7 kg paprike
3 l vode
2 kašike sirćeta
½ ulja
250 g šećera
250 g soli
beli luk po ukusu
Priprema:
Očistite papriku od semenki, uklonite peteljke i isecite na komade.
Vodu, sirće i so provri, pa dodati paprike i kuvati dok ne omekšaju.
Paprike sameljite u mašini za mlevenje mesa, pa ih pržite na ulju dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodati iseckan beli luk i napuniti tegle.
A ako volite ajvar sa pečenom paprikom i patlidžanom, ovaj recept je dokazano dobar.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)