KRALJICA MEĐU POSLASTICAMA Kinder bueno torta, izdašna, kremasta, preukusna
Pravi se baš lako i zbog toga uspeva svima. Ukus je odličan i nećete pogrešiti ako upravo kinder bueno tortu poslužite na svečanoj trpezi.
SASTOJCI:
- 200 g keksa
- 100 ml mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira (može i krem sir)
- 100 g šećera u prahu
- 150 g nutele
- 150 g bele čokolade
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 45 ml ulja
- Za dekoraciju:
- lešnici
- kinder bueno
PRIPREMA:
Keks umočite u mleko, pa poređajte na dno kalupa.
Zatim otopite čokoladu (50g) sa uljem (15ml) i premažite preko keksa, pa poređajte još jedan sloj keksa koji ste prethodno umočili u mleko.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone ili krem sir i nastavite da mutite.
Podelite smesu na 2 jednaka dela i u jedan dodajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi nutelu i lepo sjedinite.
Preko keksa premažite prvo crni fil, opet poređajte keks umočen u mleko, pa zatim beli fil i opet keks umočen u mleko.
Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena.
Prelijte čokoladnom glazurom, koja se pravi tako što istopite čokoladu (100g) sa uljem (30ml) i pospite seckanim lešnicima i kinder buenom.
Ostavite još 15 minuta u frižideru da se glazura stegne, pa poslužite.