Ručak za celu porodicu: Karfiol iz rerne
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • glavica karfiola
  • 300 ml gustog jogurta
  • sok jednog limuna
  • tri čena belog luka
  • kašičica kima
  • kašičica karija
  • ulje
  • so, biber

Priprema:

Podelite karfiol na sitnije cvetove i kratko kuvajte na pari ili u posoljenoj vodi da omekša.

Dok se karfiol kuva, pripremite marinadu od jogurta, limunovog soka, kima, belog luka i ostalih začina po ukusu. Vadite komad po komad karfiola, umačite u marinadu i ređajte u pouljen pleh.

Pecite oko pola sata na 200 stepeni dok ne porumeni i ne dobije hrskavu koricu. Izvadite iz rerne i ostavite desetak minuta da se prohladi. Služite uz zelenu salatu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading