VOĆNI KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Neodoljiv spoj hrskavog i kremastog ukusa (VIDEO)
Spremljen po baka Jelinom receptu.
Iz bakine kuhinje stiže nam recept za voćni kolač koji ćete poželeti iznova da spremate.
Kora posuta orasima i fil koji se topi u ustima osvojiće vas na prvi zalogaj.
Potrebno je:
3 veća jaja ili 4 manja
2 šolje brašna
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
1 šolja šećera
1 prašak za pecivo
korica limuna
50 gr suvog grožđa
1 vanilin šećer
šaka seckanih oraha
600 gr voća (možete staviti šljive)
Foto: Bakina kuhinja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, griz, pecivo, ulje, jogurt, limun i suvo grožđe.
Sipati pola u pleh prečnika 22 cm obloženog pek papirom.
Foto: Bakina kuhinja
Polovinu šljiva poređati, a deo ostatka ubaciti ostatak testa i poravnati.
Odozgo dodati drugi deo šljiva. Posuti vanilin šećer i seckane orahe.