Bolji od kupovnog: Domaći čips
Probajte
Sastojci
Potrebno je:
- 3 veća krompira
- po ukusu so
- po ukusu suvi biljni začin
Za prženje:
- po potrebi ulje
Priprema
Krompir oljuštiti, dobro oprati i ljuštilicom za krompir iseći na tanke listiće. Još jednom dobro oprati, naliti vodom tako da sav krompir bude u vodi i ostaviti da odstoji sat vremena (kako bi izašao skrob iz krompira).
Krompir ocediti, rasporediti na čistu kuhinjsku krpu, prekriti drugom čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se dobro ocedi.
Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumeni.
Gotov čips odlagati na pek-papir, potom na kuhinjski papir kako bi se dobro ocedio od viška masnoće.
Čips staviti u odgovarajuću posudu, začiniti po ukusu (posoliti i umešati suvi začin), izmešati i poslužiti.