UKUSNA VEČERA Napravite lisnatu pitu sa peršunom
Preporučujemo vam da napravite lisnatu pitu sa peršunom, ukoliko ne znate šta da spremite za večeru.
Za večeru vam predlažemo da ih nafilujete sirom, jajima i peršunom - biće lepše nego iz pekare, a o ukusu će se danima pričati.
Ukoliko volite slatku varijantu lisnatog peciva isprobajte pletenicu sa višnjama.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
250 g sira
šaka svežeg peršuna
ulje za podmazivanje pleha
Priprema:
Pripremite fil tako što ćete u činiji pomešati umućena jaja sa rendanim sirom i seckanim peršunom.
Isecite lisnato testo na četiri komada iste veličine.
Prvi komad stavljamo u podmazan pleh sa malo ulja.
Stavite ravnomerno preko cele kore trećinu nadeva.
Potom druga kora, pa nadev, pa treća kora, nadev i na kraju prekrijte preostalim komadom lisnatog testa.
Premazati umućenim žumancetom.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C 40 minuta.
BONUS VIDEO: