SAVRŠEN RECEPT ZA FRANCUSKU TOPLU ČOKOLADU Dodajte dva sastojka od kojih će cela kuća prelepo da zamiriše
Došlo je vreme za toplu čokoladu.
Francuzi su poznati po slatkim specijalitetima, a mogu da se pohvale i odličnim čokoladnim pićima.
Napravite toplu čokoladu kao da ste Francuz i uživajte u ukusu.
Zbog vanile i cimeta kućom se širi divan miris, priprema je zaista jednostavna.
Sastojci:
1/2 l mleka
100 g crne čokolade
1-2 štapića cimeta
prstohvat šećera
par kapi ekstrakta vanile
1 kašika kakaoa
prstohvat soli
Priprema:
Mleko sipajte u šerpu, pa dodajte cimet i kuvajte dok ne proključa.
Zatim izvadite cimet i dodajte kakao.
Dobro promešajte da ne ostanu grudvice.
Zatim sipajte prstohvat soli i šećera, kao i par kapi vanile.
Promešajte i dodajte čokoladu.
Mešajte i kuvajte dok se lepo ne istopi i svi sastojci se ne sjedine.
BONUS VIDEO: