NEĆE UPITI NI KAP ULJA, A BIĆE NEVEROVATNO UKUSNA Profesionalni kuvari ne valjaju ribu u brašno, nego dodaju ovaj tajni sastojak
Riba će biti nikad ukusnija, a neće upiti ni ulje
Naime, umesto brašna, treba da koristite gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava i neće biti masna.
Sastojci:
- 1 kg ribe po vašem izboru
- 200 gr gustina
- 3 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- drugi začini po vašem izboru
- ulje za prženje
Priprema:
Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.
Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.
Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba „plivala“ u istom, pa dobro zagrejte.
Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana.
Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se ukusom slaže uz ovaj specijalitet.