Laka za pripremu: Čokoladna torta koja se ne peče
Slatkiš koji ćete obožavati
Sastojci:
- 200g keksa
- 300g crne čokolade za kuvanje
- 100g putera/maslaca
- 200g slatke pavlake za kuvanje
- 1/2 šoljice jake crne kafe
- šlag ili čokolada za dekoraciju
Priprema:
Keks i 100 grama čokolade zajedno samleti i u smesu staviti otopljeni maslac, pa sve zajedno pomešati. Tepsiju malo nauljiti, potisnuti smesu u kalup i staviti u frižider. Fil praviti tako što je najpre potrebno otopiti čokoladu za kuvanje u mikrotalasnoj.
Potom izmiksati pavlaku za kuvanje i crnu kafu dok ne nastane čvrsta smesa, pa postepeno dodavati otopljenu čokoladu, polako mešajući. Izvaditi podlogu iz frižidera, staviti na nju fil i vratiti u frižider dok se ne stegne.
Nakon što se stegne, tortu možete preliti šlagom ili sa 100 grama otopljene čokolade. Ostaviti još nekoliko minuta u frižideru, nakon čega je vaša ukusna poslastica spremna za posluživanje.