Uvek ćete ih praviti na ovaj način: Sastojak zbog kog će krompirići imati neodoljiv ukus
Evo u čemu je tajna
Sastojci:
- oljušten i iscekan na kriške krompir, količina zavisi od broj osoba za koliko spremate
- 2 kašičice senfa
- 4 kašičice meda
- biber i so po želji
- ulje za podmazivanje pleha
- 2 kašika putera
Priprema:
U činiju dodajte biber i senf i pomešajte dok se ne sjedine, a potom im dodajte med. U međuvremenu, u rerni zagrejte pleh u kojem ćete peći krompir. Njega namažite uljem i soli i puterom.
Kada se pleh malo ugreje, u njega stavite isečen krompr i prelijte sa polovinom smese od meda i senfa. Posle 20 minuta, kada krompir bude već pri kraju pečeja prelijte ga sa ostatkom smese na svakih 5 minuta.
To će učiniti da krompir bude hrcave korice. Krompr pecite sve dok ne potrošite smesu i ona ne upije u koricu krompira, te dobije lepu braonkastu boju.