Ručak za celu porodicu: Piletina u bešamel sosu
Obavezno probajte
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 0,5 dl mleka
- 3 kašike ulja
- 3 kašike brašna
- kisela pavlaka
- so, vegeta, biber po ukusu
- prezle
Priprema:
Piletinu isecite na kriške i malo izlupajte tučkom za meso, posolite, dodajte malo bibera pa propržite na ulju sa obe strane, da porumeni.
Ulje sipajte u posudu, zagrejate, pa u to zagrejano ulje dodajte brašno. Brašno kratko propržite da dobije zlatnu boju. Potom dodajte mleko, malo posolite i dobro izmešajte da nema grudvica. Kuvajte do tačke ključanja uz stalno mešanje. Pavlaku dodajte kada je gotovo. Tiganj ili šerpu skinite sa ringle i dodajte pavlaku, pa dobro promešajte.
Ovako pripremljenim bešamel sosom prelijte piletinu, obilno pospite prezlama i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15-20 minuta.