Za sve ljubitelje mesa: Recept za savršene lovačke šnicle
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

  • 150 g pilećeg belog mesa
  • 2 jajeta
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • 2 stuka mladog luka
  • so
  • biber
  • 2 kašike brašna
  • ulje

Priprema:

Na ulju izdinstati sitno seckan crni luk. Šnicle istući čekićem za meso. Posolite, pobiberite i složite u podmazanu vatrostalnu posudu.

Beli luk i peršun sitno iseckajte i pomešajte sa izdinstanim crnim lukom i sve to rasporedite preko šnicli. Limetu isecite na sitne kolutove i složite preko šnicli. Na malo ulja izdinsatjte brašno i nalijte bujonom da dobijete umak željene gustine.

Prelijte preko šnicli, poklopite folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa oko 40 minuta. Pred kraj pečenja skinite foliju kako bi se jelo lepo zapeklo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading