Niko ne može da im odoli: Recept za čokoladne krofne
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 7 g kvasca
- 1 jaje
- 2 kašike šećera
- 8 g vanilin šećera
- 50 ml ulja
- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- 4 g praška za pecivo
- nutela za punjenje
Priprema:
U čašu toplog mleka dodajte kvasac, izmešajte i ostavite da se aktivira. U činiju dodajte jaje, šećer i vanilin šećer, pa umutite ručnom mutilicom. Dodajte ulje, dobro izmešajte, pa sipajte i kvasac.
Sve dobro izmešajte, pa postepeno dodajte brašno, so i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo tako da nema grudvica.
Pokrijte folijom i ostavite da nadođe oko sat vremena. Nakon toga ponovo ga malo obradite rukama i podelite ga na 9 jednakih delova. Svaki malo razvucite oklagijom na debljinu oko 1 cm i u sredini prstom napravite udubljenje.
Pecite krofne u dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok ne dobiju lepu rumenu boju. Uvaljajte ih u šećer, a udubljenje napunite kašičicom nutele.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)