PIRE OD BUNDEVE Recept koji će vas oduševiti
S obzirom na blago sladak, orašasti ukus bundeve, nije ni čudo da je to jedan od najpopularnijih sezonskih ukusa.
Probajte savršeno jelo od bundeve, po preporuci nutricionistkinje Centra za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i fitnes "Master Physical".
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podelite bundevu po sredini. Metalnom kašikom ostružite semenke i vlakna, a zatim lagano premažite meso svojim omiljenim neutralnim uljem i pospite morskom solju. Stavite isečenom stranom nadole na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje, a zatim prebacite u rernu i pecite 40 do 45 minuta, ili dok nož za puter lako ne uđe i izađe. Izvadite i ostavite da se malo ohladi, a zatim istružite meso bundeve i izmiksajte u blenderu dok ne postane glatko. Ovaj recept čini 2-3 šolje, dovoljno za nekoliko pudinga ili kolača. Pire od bundeve možete čuvati u frižideru do nedelju dana ili u zamrzivaču do pet meseci.