PIRE OD BUNDEVE Recept koji će vas oduševiti
Foto: Shutterstock

Probajte savršeno jelo od bundeve, po preporuci nutricionistkinje Centra za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i fitnes "Master Physical"

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podelite bundevu po sredini. Metalnom kašikom ostružite semenke i vlakna, a zatim lagano premažite meso svojim omiljenim neutralnim uljem i pospite morskom solju. Stavite isečenom stranom nadole na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje, a zatim prebacite u rernu i pecite 40 do 45 minuta, ili dok nož za puter lako ne uđe i izađe. Izvadite i ostavite da se malo ohladi, a zatim istružite meso bundeve i izmiksajte u blenderu dok ne postane glatko. Ovaj recept čini 2-3 šolje, dovoljno za nekoliko pudinga ili kolača. Pire od bundeve možete čuvati u frižideru do nedelju dana ili u zamrzivaču do pet meseci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading