NAJOMILJENIJI SLATKIŠ ZA SVE PRILIKE Plazma torta, božanstveno kremasta i ukusna
Verujemo da ne postoji osoba koja ne voli plazma tortu, jednostavna za spremanje, a neodoljivog ukusa
Sastojci:
Kora:
- 5 belanaca,
- 5 kašika šećera,
- 5 kašika mlevenog plazma keksa.
Fil: 5 žumanaca, 250 g +4 kašike šećera,1/2 l mleka, 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake, 375 g maslaca/margarina, ostatak od 300 g plazma keksa 100 g bele čokolade.
I jos:
4 krem šlaga sa ukusom vanile.
Priprema:
Iz pakovanja od 300 g mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kašika za 3 kore, ostatak sačuvajte za fil. Umutite belanca, dodajte šećer i mlevenu plazmu pa ispecite kore na 200 stepeni oko 20 minuta. Za fil na pari skuvajte žumanca sa 250 g šećera, posebno skuvajte pudinge u mleku sa 4 kašike šećera.
Kada se filovi ohlade umutite ih sa margarinom ili maslacem, dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu čokoladu. Po uputstvu na kesici umutite šlag pa filujte tortu kora- fil-šlag.