PO RECEPTU MOJE BAKE Krompir pita, hrskaviju i lepšu sigurno niste probali
Jednostavna, a opet savršena i lagana kombinacija pečenog i prženog povrća
Sastojci
2 veća krompira,
1 veliki luk,
2-3 jaja,
maslinovo ulje, so,
1 kašičica praška za pecivo.
Priprema
U tiganju zagrejte dosta ulja. Na tihoj vatri propržite luk isečen na kolutiće.Kada je dinstan (polugotov) dodajte krompir isečen na tanke kolutiće. Malo dodatno objašnjenje (koje sam stekao iskustvom): krompir treba propržiti na mnogo ulja, odnosno još ga prodinstati, kad je gotov staviti u metalnu cediljku i sav višak ulja baciti.
U posebnu činiju razbijte jaja,pa dodajte krompir i luk,sve dobro izmešajte,pa prebacite u teflonski tiganj(sa nekoliko kapi ulja),poravnajte i pecite na umerenoj temperaturi.Posle nekoliko minuta okrenite ceo preko tortilje da se ispeče i sa druge strane..
Uzmite veću tepsiju da se lakše okreću krompir i na kraju cela tortilja.U jaja možete dodati i aleve paprike.