PO RECEPTU MOJE BAKE Krompir pita, hrskaviju i lepšu sigurno niste probali

alo.rs/S.Ć. | Žena 04.10.2022 10:45

Jednostavna, a opet savršena i lagana kombinacija pečenog i prženog povrća

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci

2 veća krompira,

1 veliki luk,

2-3 jaja,

maslinovo ulje, so,

1 kašičica praška za pecivo.

Priprema

U tiganju zagrejte dosta ulja. Na tihoj vatri propržite luk isečen na kolutiće.Kada je dinstan (polugotov) dodajte krompir isečen na tanke kolutiće. Malo dodatno objašnjenje (koje sam stekao iskustvom): krompir treba propržiti na mnogo ulja, odnosno još ga prodinstati, kad je gotov staviti u metalnu cediljku i sav višak ulja baciti.

U posebnu činiju razbijte jaja,pa dodajte krompir i luk,sve dobro izmešajte,pa prebacite u teflonski tiganj(sa nekoliko kapi ulja),poravnajte i pecite na umerenoj temperaturi.Posle nekoliko minuta okrenite ceo preko tortilje da se ispeče i sa druge strane..

Uzmite veću tepsiju da se lakše okreću krompir i na kraju cela tortilja.U jaja možete dodati i aleve paprike.

Expand player
Pogledajte više