TURSKA PILEĆA SUPA Recept za ukusno jelo koje vraća snagu celom organizmu (VIDEO)
Domaća supa sa piletinom je dokazano lekovita za celo telo, ali ovu varijantu sigurno do sada niste spremali
Današnji predlog za ručak je domaća pileća supa, ali na turski način.
Potrebno je:
- 4 pileća bataka
- 1 šargarepa
- 1 luk
- lovorov list
- voda
- maslinovo ulje
- 30 grama maslaca
- 1 šargarepa
- 2 srednja luka
- 2 čena belog luka
- 1 zelena paparika
- 2 kašike brašna
- 100 grama testenine
- so
- biber
Priprema:
Jedan luk, jednu šargarepu i 4 pileća bataka, kao i lovorov list staviti u lonac sa vodom i kuvati na tihoj vatri.
Nakon 30 minuta, meso izvadite iz supe i ostavite ga sa strane.
Supu procedite i ostavite sa strane bujon.
U šerpicu stavite malo maslinovog ulja, malo maslaca pa na zagrejanoj masnoći prvo prodinstajte jednu izrendanu šargarepu.
Dodajte sitno seckan crni luk, sitno seckan beli luk, a zatim i jednu zelenu papriku.
Nakon 10 minuta dinstanja, dodajte 2 kašike brašna pa promešajte.
Dodajte bujon.
Dodajte biber i so i pustite da se kuva još 30 minuta.
Zatim, pileće meso sitno iseckajte, pa ga dodajte u supu.
Dodajte i testeninu pa ostavite da se skuva 10 minuta.
Poslužite toplo.