TURSKA PILEĆA SUPA Recept za ukusno jelo koje vraća snagu celom organizmu (VIDEO)
Današnji predlog za ručak je domaća pileća supa, ali na turski način.
Potrebno je:
- 4 pileća bataka
- 1 šargarepa
- 1 luk
- lovorov list
- voda
- maslinovo ulje
- 30 grama maslaca
- 1 šargarepa
- 2 srednja luka
- 2 čena belog luka
- 1 zelena paparika
- 2 kašike brašna
- 100 grama testenine
- so
- biber
Priprema:
Jedan luk, jednu šargarepu i 4 pileća bataka, kao i lovorov list staviti u lonac sa vodom i kuvati na tihoj vatri.
Nakon 30 minuta, meso izvadite iz supe i ostavite ga sa strane.
Supu procedite i ostavite sa strane bujon.
U šerpicu stavite malo maslinovog ulja, malo maslaca pa na zagrejanoj masnoći prvo prodinstajte jednu izrendanu šargarepu.
Dodajte sitno seckan crni luk, sitno seckan beli luk, a zatim i jednu zelenu papriku.
Nakon 10 minuta dinstanja, dodajte 2 kašike brašna pa promešajte.
Dodajte bujon.
Dodajte biber i so i pustite da se kuva još 30 minuta.
Zatim, pileće meso sitno iseckajte, pa ga dodajte u supu.
Dodajte i testeninu pa ostavite da se skuva 10 minuta.
Poslužite toplo.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)