Mini verzija: Recept za savršene tiramisu kuglice
Obavezno probajte
Sastojci (za 15 bombica):
- 3 pakovanja piškota od 1 reda
- 100 ml espresso kafe
- 2 kašike šećera
- 1 kašika ruma ili amareta, po želji
- 250 g maskarpone sira
- nutela za punjenje (ili drugi krem po izboru)
- kakao prah
Priprema:
Piškote izlomite na sitne delove.
U skuvanu kafu dodajte šećer i rum, promešajte.
Kafu dodajte u piškote, promešajte.
Zatim dodajte maskarpone sir i mešajte dok ne nastane smesa od koje se mogu formirati bombice.
Gotovu smesu odložite u frižider na pola sata.
Od smese sada uzimajte pomalo, rastanjite na dlanu, dodajte malo nutele i formirajte bombicu.
Bombice uvaljajte u kakao, višak kakao praha uklonite sa bombica da ne budu gorke, a to možete uraditi uz pomoć cediljke (uvaljanu bombicu stavite u cediljku i treskajte dok se višak na odvoji).
Bombice su odmah spremne za jelo, ali još su lepše ako malo odstoje u frižideru.