Bolje nego iz pekare: Recept za domaće kiflice
Foto: Shutterstock

Sastojci
Za testo:

  • 1,1 kg brašna
  • 500 ml mleka
  • 300 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 50 g svežeg kvasca

Za premaz:

  • 1 jaje
  • 1 margarin
  • susam

Priprema

U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera, ostaviti da nadođe. U vanglicu sjedinite ulje, jaja, šećer, so, a onda dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo. Ostaviti 30-tak minuta na toplom mestu da nadođe.

Nadošlo testo podelite na tri dela, svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Sa nožem isecite na dvanaest jednakih delova ili 16, ako želite manje kiflice.

50 g od margarina istopite i uz pomoć četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh na koji ste prethodno izrendali margarin (oko 75 g) i ostavite 30-tak minuta na toplom mestu.

Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji na svaku kiflicu možete dodati po kockicu margarina i malo krupne soli.

Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 18-20 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading