IDEALNE ZA DORUČAK ILI VEČERU Seljačke lepinje punjene sirom, fino, mekano, aromatično pecivo
Sastojci:
500 gr mekog brašna + za premesiti
7 gr suvog kvasca ili 25 gr svežeg
1 kašika soli
50 ml ulja
300 ml vode
3 briketa odledjenog spanaća ili sitno seckan svež, možete ga i obariti
sir za punjenje ili po izboru
Priprema:
Brašnu dodati šećer i kvasac i promešati, zatim dodati so, ulje ( ostavimo 2 kašike ) i vodu i mešati varjačom.
Testo će i dalje biti lepljivo pa ga posuti šakom brašna i premesiti.
Na kraju preliti sa one dve kašike ulja, premesiti i ostaviti da odstoji oko 60 minuta.
U videu je testo stajalo 30 minuta u toploj prostoriji i bilo je dovoljno.
Nadošlo testo sa malo brašna premesiti i podeliti na 10 približno jednakih delova.
Svaki deo oblikovati u lopticu, a zatim pripremiti punjenje.
Svaku lopticu razvući tanko, u krug. Staviti nadev i preklopiti na pola.
Prekriti krpom lepinje da se ne suše dok pripremite tiganj i ulje se u njemu zagreje.
Zagrevate tiganj na jačoj vatri i podmažete ga sa malo ulja, četkicom.
Stavite da se peče pa gornju stranu premažite uljem.
Posle minut okrenite.
Vreme pečenja je nekih 4 minuta.
Pečene lepinje stavljajte na ubrus pa poslužite tople. Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)