DOMAĆI BUREK, OVO NEĆETE NAĆI U PEKARI Pita savijača sa mesom, hrskavo, preukusno zadovoljstvo

bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć. | Žena 14.10.2022 09:46

Savršeno, ukusno, domaće, uz ovaj recept nema šanse da vam ne uspe

Foto: Bakina kuhinja


Potrebno je:
450 gr brašna
250-300  mlake vode
malo soli
Nadev:
400 gr mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
ulje, biber so

Priprema:
Umesiti testo od brašna i vode da bude glatko.Podeliti na dva dela  . Pokriti ga i ostaviti ga 20-30 min. Raširiti stonjak na sto malo ga pobrašnjiviti pa razvući testo oklagijom 30-40 cm i dobro ga nauljiti i utapkati rukama.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Ostaviti testo još 10 min da stoji. Ruke namazati uljem  pa sa spoljni deo ruku šakama zavući pod testo. Podignuti u vis i malo protresti da se testo razvuče. Vratiti testo na sto i rukama razvlačiti krajeve sve u krug dok se ne razvuče preko celog stola. Pokidati krajeve.
Na ulju propržiti seckan luk pa dodati mleveno meso i dobro ga upržiti poklopljeno bar 15 minuta. Dodati soli, bibera, može i malo ml. paprike po želji. Pobacati pola mesa na celu koru, ostaviti  2 prsta na sredini prazno. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 


Saviti sa jedne pa sa druge strane u rolnicu  pa preseći razvučeni deo na sredini da se dobiju dve rolnice. Uviti u krug ili po obliku tepsije koju obavezno premažete uljem. Tako i drugi deo testa. Peći 30 minuta  na 200 stepeni C da lepo porumeni. Pokriti krpom pečenu pitu- burek da se malo prohladi i servirati. 

Expand player
Pogledajte više