Pravi specijalitet: Tortilje sa piletinom i celerom
Brzo se spremaju
POTREBNO:
- 500g pilećeg mesa grilovanog na roštilju
- ½ šolje ljutog sosa (buffalo sauce)
- 4 kašike putera
- 4 velike tortilje
- 2 šolje seckanog mozzarella sira
- 4 stabljike celera, isečene na tanke štapiće
- 1 šolja listova celera (ili peršuna)
- ½ šolje dresinga od plavog sira
PRIPREMA:
U posudi srednje veličine pomešati pileće meso isečeno na kockice, ljuti sos i otopljeni puter. Zagrejati veći tiganj na srednjoj temperaturi i svaku tortilju peći sa obe strane po 30 sekundi dok ne omekša.
Uzeti zatim jednu po jednu tortilju i kašikom stavljati na sredinu svake po ¼ šolje mešavine sa piletinom. Ravnomerno rasporediti pa po mesu posudi ½ šolje mozzarella sira, ¼ listova ukupne količine celera i njegovih listova, završavajući sa prelivom od plavog sira.
Preklopiti svaku tortilju na taj način da fil ostane unutra, sa otvorom na vrhu i zapečaćenim dnom. Servirati i služiti odmah.