Pravi specijalitet: Tortilje sa piletinom i celerom

alo.rs/zenskimagazin/Lj.Č. | Žena 15.10.2022 10:00

Brzo se spremaju

Foto: Shutterstock

POTREBNO:

  • 500g pilećeg mesa grilovanog na roštilju
  • ½ šolje ljutog sosa (buffalo sauce)
  • 4 kašike putera
  • 4 velike tortilje
  • 2 šolje seckanog mozzarella sira
  • 4 stabljike celera, isečene na tanke štapiće
  • 1 šolja listova celera (ili peršuna)
  • ½ šolje dresinga od plavog sira

PRIPREMA:

U posudi srednje veličine pomešati pileće meso isečeno na kockice, ljuti sos i otopljeni puter. Zagrejati veći tiganj na srednjoj temperaturi i svaku tortilju peći sa obe strane po 30 sekundi dok ne omekša.

Uzeti zatim jednu po jednu tortilju i kašikom stavljati na sredinu svake po ¼ šolje mešavine sa piletinom. Ravnomerno rasporediti pa po mesu posudi ½ šolje mozzarella sira, ¼ listova ukupne količine celera i njegovih listova, završavajući sa prelivom od plavog sira.

Preklopiti svaku tortilju na taj način da fil ostane unutra, sa otvorom na vrhu i zapečaćenim dnom. Servirati i služiti odmah.

Expand player
Pogledajte više