U francuskom stilu: Za ručak napravite supu od luka
Foto: Shutterstock

POTREBNO:

  • 4 kašike putera
  • 3 crna luka, tanko sečena
  • 2 čena belog luka, samlevena
  • 6 šolja goveđeg bujona
  • ¼ šolje rakije (po izboru)
  • 1 sušeni lovorov list
  • 2 kašike seckane sveže majčine dušice
  • so i sveže mleveni crni biber
  • 1/3 bageta, isečenog na sitnije komade
  • 1 i po šolja tvrdog sira (preporuka: francuski grijer sir)  
  • svež seckani vlašac, za serviranje

PRIPREMA:

Uzeti veći tiganj i na srednjoj temperaturi istopiti puter u njemu. Dodati crni luk i dinstati dok ne omekša, oko 5 minuta. Smanjiti temperaturu na minimum i nastaviti sa dinstanjem još 20 minuta. Umešati i beli luk i dinstati još minut.

Potom dobijenu mešavinu sa lukom prebaciti u slow cooker aparat i dodati goveđi bujon, rakiju, lovorov list i majčinu dušicu. Uključiti slow cooker i podesiti da se kuva od 6-7h.  Po završetku kuvanja začiniti supu po ukusu biberom i solju.

Zagrejati rernu do 200 stepeni. Sipati supu u vatrostalnu posudu (jednu veću ili nekoliko manjih) i prekriti kockicama bageta. Po vrhu rasporediti sir i staviti u rernu. Peći dok se sir ne istopi, oko 3 minuta. Ukrasiti vlašcem i služiti odmah.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading