Vreme je da se zasladite: Brzi čokoladni kolač

alo.rs/crnobelo/Lj.Č. | Žena 16.10.2022 18:00

Jeftina poslestica

Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 4 jajeta
  • 240g čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pleh za pečenje premažite uljem. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Odvojte žumanca od belanaca, a čokoladu iseckajte.

Kockice čokolade zatim istopite na pari. Belanca umutite mikserom da dobijete čvrst šlag. Pomešajte istopljenu čokoladu i žumanca. Smesu od čokolade pažljivo sipajte u jednu polovinu šlaga i polako mešajte. Zatim postepeno sipajte i ostatak šlaga i pažljivo mešajte da belanca ne bi splasnula.

Na kraju, celu smesu sipajte u kalup ili u pleh za pečenje, lupkajte ga od sto da bi izašli mehurići i stavite ga da se peče 30-40 minuta.

Uz pomoć čačkalice proverite da li je pečeno. Kada se ohladi, izvadite pleh, isecite kolač na kocke i poslužite ga uz ukusnu kafu.

Expand player
Pogledajte više