NAJEDNOSTAVNIJI I NAJBRŽI RECEPT ZA STARINSKI KOLAČ Lenja pita sa jabukama, penasta i izdašna
Ovo nije samo običan kolač to je čudo od zalogaja, meka, mirisna, sočna i slatka
Potrebno je:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- korica opranog limuna
- 50 ml ulja maslinovog
- 30 ml mleka
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- šećer u prahu
- 700 gr rendanih jabuka
- cimet
- 1 kašika griza
- šećer za jabuke
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo sve dobro izjednačiti.
Foto: Bakina kuhinja
U podmazan pleh sipati pola testa i izravnati. Rasporediti odozgo jaguke sa cimetom i grizom.
Foto: Bakina kuhinja
Sipati ostatak testa prekriti jabuke i peći na 200 stepeni C oko 45-50 min.