Obavezno probajte: Recept za musaku bez krompira
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1-1,3 kilograma tikvica
  • 500 grama mlevenog mesa
  • 2 šargarepe srednje veličine
  • 1 glavica crnog luka
  • so, biber, slatka mlevena paprika po ukusu

Za bešamel:

  • 30 gr putera
  • 2 kašike brašna
  • 400 ml mleka

Za preliv:

  • 4 jaja
  • 200 ml mleka

Priprema

Na malo ulja propržite litno seckan crni luk i šargarepu, pa dodajte meso i pržite kratko.

Potom za bešamel otopite puter i dodajte brašno, pa uz mešanje ugrejte dok ne pobeli. Zatim sipajte mleko, postepeno razređujući sos i na kraju začinite po ukusu.

Tikvice dobro operite i, ako želite, oljuštite, ali nije neophodno. Isecite na kolutove.

Posudu za pečenje premažite puterom, pa ređajte tikvice, pa preko mleveno meso i tako dok ne potrošite materijal.

Prelijte bešamel sosom i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa dodajte umućena jaja s mlekom i prelijte. Po želji dodajte preko rendani kačkavalj. Pecite još pola sata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading