OJAČAJTE IMUNITET NA VREME Omiljene jesenje namirnice
Jesen je vreme kada prilagođavamo svoje telo hladnim danima koji nam dolaze i uglavnom je sinonim za tople čorbice i potaže, pite, kolače, biljne čajeve, te ceđene sokove za jačanje imuniteta.
Bez kojih šest namirnica ne možemo da zamislimo jesen i koje treba jesti u ovom periodu otkriva nutricionistkinja Centra za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i fitnes "Master Physical".
CIMET – Koristićemo ga u kuvanim jelima, kolačima, kašama, potažima, smutijima, kafama.
ANIS – Da li ste nekada probali da napravite čaj od anisa, sa limunom, muskatnim oraščićem i cimetom?
BUNDEVA – Za sve kombinacije jela, ovu jesen nećemo dočekati bez pite sa bundevom i toplim potažem koji ćemo začiniti sa malo kurkume.
TIKVICE – U musakama, čorbama, varivima, u kombinaciji sa omletom, u rižotu sa pirinčem, kinoom, prosom, amarantom, punjene tikvice sa povrćem, mesom, ribom.
PROKELJ – Napravite fantastičnu pastu sa slaninom, prokeljom i kokosovim mlekom, mmm… oduševićete se egzotikom ukusa!
NAR – Za užinu za jačanje imuniteta, za sokove, čajeve, kolače, kaše.