VELIČANSTVENA KREMASTA POSLASTICA Torta "San snova", ukus koji pomera granice zadovoljstva
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci: 

  • 400 g piškota,
  • 15 čokoladnih bananica,
  • 300 g mlevenog keksa,
  • 3 dl soka od pomorandže,
  • 3 pudinga sa ukusom vanile, 
  • 1,5 l mleka (750 ml za puding,
  • 300 ml za šlag i ostatak za potapanje piškota),
  • 2 margarina,
  • 500 g šećera u prahu,
  • 5-6 banana (oko 1.2 kg),
  • 300 g šlaga.

Priprema:

Prvo se kuva puding. Od 750 ml odvojite 250 ml i razmutite 3 pudinga, a ostatak od 500 ml stavite da provri. Kuvajte dok se ne zgusne i stavite da se hladi sa strane. Povremeno mešajte da se ne uhvati korica.

Potapajte piškote u mleko, pa polovinu (200 g) poređajte na tacnu. Mleveni keks prelijte sokom i sjedinite. Jedan margarin i 250 g šećera u prahu penasto umutite, pa dodajte kašiku po kašiku mlevenog keksa sa sokom i sve fino sjedinite. Fil stavite preko prvog reda piškota i lepo poravnajte.

Bananice presecite po dužini na pola, pa poređajte preko fila, isto onako kako ste ređali piškote (zbog lepšeg preseka i lakšeg sečenja).

Za drugi fil umutite drugi margarin sa preostalih 250 šećera u prahu. Ohlađeni puding dobro umutite, pa dodajte kašiku po kašiku u margarin i sve zajedno umutite penasto. Nensite polovinu fila preko bananica, poravnajte lepo, pa poređajte ostatak piškota prethodno namočenih u mleko, a preko ostatak fila od pudinga.

Banane isecite po dužini i poređajte preko torte. I banane se ređaju isto kao piškote i bananice.

Umutite šlag sa 300 ml hladnog mleka, pa rasporedite preko banana. Po želji ukrasite i dobro ohladite. Uživajte u kremastoj torti!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading