Uvedite nešto novo u jelovnik: Ukusna čorba od bundeve
Sastojci:
- 650 g očišćene bundeve
- tri kruške
- veća šargarepa
- glavica crnog luka
- veći krompir
- tri kašike maslinovog ulja
- pola kašičice majčine dušice
- litar bistre supe od povrća
- 125 g gorgonzole
- so, biber
Priprema:
U dubljoj šerpi zagrejati ulje, pa prodinstati iseckan crni luk, bundevu, krompir i šargarepu. Začiniti majčinom dušicom, posoliti i pobiberiti, naliti sa malo vode, pa dinstati dok povrće ne omekša.
Dodati kruške isečene na komade, naliti supom i kuvati dok ne proključa. Čorbu potom izmiksati u blenderu, vratiti na vatru i krčkati još minut-dva uz mešanje. Posuti izmrvljenom gorgonzolom i odmah poslužiti.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)