MEKAN I HRSKAV SPECIJALITET Pita sa krompirom, šunkom i sirom, toliko dobra da bi je i sit jeo

alo.rs/S.Ć. | Žena 18.10.2022 14:28

Tanke kore punjene bogatim filom, prelivene smesom od mleka, ulja, vode i jaja

Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

500 g kora za pitu
3 kuvana krompira
3 kašike parmezana
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
60 g mocarele
50 g seckane šunke
maslinovo ulje
 

Preliv:
125 ml mleka
125 ml ulja
1 jaje
200ml mineralne vode
malo soli

Priprema:

Kuvan krompir izgnječite, dodajte seckanu salamu i mocarelu, potom parmezan, so i biber. Sve dobro sjedinite. U posebnoj činiji umutite mleko, ulje i jaje sa prstohvatom soli. Kada je umućeno umešajte i mineralnu vodu.Time ćemo preliti gotove pitice.

 Stavite jednu koru, premažite maslinovim uljem, stavite preko drugu koru i ponovo premažite maslinovim uljem, zatim treću koru i premažite pripremljenom smesom. Napunite mešavinom krompira i umotajte. Prebacite u tepsiju sve rolnice i prelijte pripremljenom smesom. Pecite na 200°C 45 minuta.

Expand player
Pogledajte više