ČISTA SENZACIJA Čoko plazma torta, sočna, mirisna, preukusna

ALO.RS/S.Ć. | Žena 19.10.2022 09:30

Čak i ako nemate velikog iskustva, u pripremanju torti i kolača, ovom tortom ćete zadiviti ukućane i goste

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci za koru:

2 belanca
3 kašike šećera
2 kašike hladne vode
3 kašike oraha
1 kašika brašna
1/2 praška za pecivo

Krem:

2 žumanca

2 pudinga od vanile
500 ml mleka
5 kašika šećera
100 gr šećera u prahu
125 gr margarina
100 gr plazma keksa
100 grama čokolade

Još:

100 gr čokolade
3 kašike mleka
50 ml čokoladnog mleka ( može i čisto )
šlag za dekoraciju

Priprema čoko plazma torte:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. 

Uluati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.

Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh veličine 16 x 16 cm u koji smo stavili papir za pečenje.

Peći oko 20 minuta, zavisno od rerne.

Dok se kora peče skuvati fil.

Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati 100 ml mleka, a ostatak staviti da provri.

Kad provri zakuvati pudinge i mešati.

kad se dobro zgusnulo skloniti sa vatre da se hladi.

Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding uz miksiranje.

Podeliti smesu na dva dela. 

U jedan deo staviti mlevenu plazmu ( ako vam se učini da je pregusto dodajte malo mleka i izmešajte )

A u drugi deo staviti otopljenu čokoladu. Ako čokoladu stavite vrelu i malo vma se razredi, stavite krem u frižider, stegnće se.

Otopiti sto grama čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore koju ste isprskali sa čokoladnim mlekom ili običnim.

Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa plazmom, pa odgore čokoladni krem.

Ulupati šlag i staviti preko torte.

meni je ostalo malo čokolade pa sam gore išarala.

Ostaviti da se hladi bar 2h pa poslužiti. 

Expand player
Pogledajte više