ČISTA SENZACIJA Čoko plazma torta, sočna, mirisna, preukusna
Sastojci za koru:
2 belanca
2 kašike hladne vode
3 kašike oraha
1 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
Krem:
2 žumanca
2 pudinga od vanile
500 ml mleka
5 kašika šećera
100 gr šećera u prahu
125 gr margarina
100 gr plazma keksa
100 grama čokolade
Još:
100 gr čokolade
3 kašike mleka
50 ml čokoladnog mleka ( može i čisto )
šlag za dekoraciju
Priprema čoko plazma torte:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Uluati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.
Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh veličine 16 x 16 cm u koji smo stavili papir za pečenje.
Peći oko 20 minuta, zavisno od rerne.
Dok se kora peče skuvati fil.
Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati 100 ml mleka, a ostatak staviti da provri.
Kad provri zakuvati pudinge i mešati.
kad se dobro zgusnulo skloniti sa vatre da se hladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding uz miksiranje.
Podeliti smesu na dva dela.
U jedan deo staviti mlevenu plazmu ( ako vam se učini da je pregusto dodajte malo mleka i izmešajte )
A u drugi deo staviti otopljenu čokoladu. Ako čokoladu stavite vrelu i malo vma se razredi, stavite krem u frižider, stegnće se.
Otopiti sto grama čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore koju ste isprskali sa čokoladnim mlekom ili običnim.
Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa plazmom, pa odgore čokoladni krem.
Ulupati šlag i staviti preko torte.
meni je ostalo malo čokolade pa sam gore išarala.
Ostaviti da se hladi bar 2h pa poslužiti.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)