Starinski recept: Napravite najukusniju krempitu koju ste probali
Topi se u ustima
Sastojci:
- 7 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 5 kašika mlake vode
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 male šoljice ulja
Ovu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore.
Potrebno za fil:
- 4 pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 250 g šećera
- 7 belanaca -
- 7 kašika šećera
Priprema:
Skuvati puding u mleku sa šećerom. Zatim posebno umutiti belanca i šećer, pa kašiku po kašiku dodavati u topao puding.
Sve lepo sjediniti i ostaviti da se prohladi. Staviti jednu koru, pa preko fil, pa odozgo kora. Nakon što se stegne, pre posluženja iseći na kocke i može se posuti sa malo prah šećera.