NEODOLJIVA POSLASTICA, KOJA SE BRZO SPREMA Keks torta, slatkiš našeg detinjstva
Foto: Bakina kuhinja


Potrebno je:
600 gr keksa
150-200 gr čokolade za kuvanje
150 gr maslaca ili margarina
200 gr ml. oraha
2 kašike pune  gustina
1/2 l mleka
3 jaja
100-150 gr šećera
1 vanilin šećer
mleko 200 gr + nes kafa kesica
1 kašika ruma

Priprema:

Jaja sa šećerom (oko 100 gr) umutiti malo mikserom pa staviti na paru mešati  da se zapare i zgusnu. Ubaciti čokoladu i seckan puter ili margarin. Kad se istopi dodati ml orahe i na kraju rum . Ostaviti u frižideru da se lepo stegne oko 30 minuta. 
NEODOLJIVA POSLASTICA, KOJA SE BRZO SPREMA Keks torta, slatkiš našeg detinjstva

Foto: Bakina kuhinja

 

U skuvano mleko dodati vanilin šečer  a gustin rastvoriti u malo mleka. Dodati šećera po želji pa zakuvati gustin. 

NEODOLJIVA POSLASTICA, KOJA SE BRZO SPREMA Keks torta, slatkiš našeg detinjstva

Foto: Bakina kuhinja

 

Pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. Dodatavati u gustin i ohladjenu čokoladu i dobro sjediniti. 

Mleko 200 ml zagrejati dobro i dodati nes kafu pa u to provući keks i redjati u pleh veličine 30x20 cm. svaki red premazati filom do utroška. 

Odozgo takođe premazati filom ili preliti rastopljenom čokoladom. 

NEODOLJIVA POSLASTICA, KOJA SE BRZO SPREMA Keks torta, slatkiš našeg detinjstva

Foto: Bakina kuhinja

 

Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i upije. To je torta moga detinjstva i uvek je sa radošću spremam.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading