Tako mekan: Recept za najbolji domaći hleb
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 200 ml tople vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 10 g suvog kvasca
- 600 g brašna
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 jaje
Priprema:
Mleko, vodu, šećer, so i kvasac pomešajte. Dodajte brašno, kratko zamesite, pa sipajte ulje.
Umesite testo, pa još malo prelijte sa ulje i pokrijte providnom folijom. Ostavite da stoji 45-50 minuta na toplom mestu. Podelite testo na 2 dela.
Oblikujte veknu, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Malo savijte papir i onda stavite drugu veknu. Pokrijte krpom i ostavite još 20.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)