Tako mekan: Recept za najbolji domaći hleb
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

  • 200 ml toplog mleka
  • 200 ml tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 10 g suvog kvasca
  • 600 g brašna
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 jaje

Priprema:

Mleko, vodu, šećer, so i kvasac pomešajte. Dodajte brašno, kratko zamesite, pa sipajte ulje.

Umesite testo, pa još malo prelijte sa ulje i pokrijte providnom folijom. Ostavite da stoji 45-50 minuta na toplom mestu. Podelite testo na 2 dela.

Oblikujte veknu, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Malo savijte papir i onda stavite drugu veknu. Pokrijte krpom i ostavite još 20.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading