FANTASTIČNA KREMASTA POSLASTICA Trostruki užitak, kolač dostojan kraljeva
Orasi, vanila i čokolada su dobitna kombinacija za potpuni užitak, i to utrostručite! Ako ste jedan od onih koji priznaju samo krem torte, onda je ovo torta za vas
Sastojci
Za koru:
6 belanaca
200 g šećera
150 g mlevenih oraha
2 kašike prezle
2 kašike brašna
Za fil:
800 ml mleka
1 kašika gustina
6 kašika šećera
6 žumanaca
150 g šećera
250 g margarina
100 g čokolade
250-300 g keksa
oko 200 ml mleka (za natapanje keksa)
Za dekoraciju:
100 g čokolade ili
po potrebi čokoladnih mrvica
Priprema
Umutiti penasto belanca sa šećerom (šećer dodati pri kraju mućenja), pa dodati mlevene orahe, prezle i brašno, i izmešati kašikom. Smesu preručiti u podmazan i pobrašnjen pleh i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
Od 800ml mleka odvojiti malo i dodati izmešanom prah pudingu, gustinu i šećeru, pa kad se sjedini uliti u ostatak provrelog mleka i kuvati dok se ne zgusne, pa mu odmah dodati umućena žumanca sa 150gr šećera i mešati na vatri da se sjedini. Kad se potpuno ohladi, dodati mu umućen margarin. Smesu podeliti na 2 jednaka dela, pa u jedan dodati 100gr otopljene čokolade.
Na koru (koja ostaje u plehu) preručiti žuti deo fila, pa preko njega ređati keks natopljen u toplom mleku, pa preko keksa namazati tamni fil. Po želji dekorisati čokoladnim mrvicama ili narendati čokoladu.