FANTASTIČNA KREMASTA POSLASTICA Trostruki užitak, kolač dostojan kraljeva

ALO.RS/S.Ć. | Žena 24.10.2022 09:34

Orasi, vanila i čokolada su dobitna kombinacija za potpuni užitak, i to utrostručite! Ako ste jedan od onih koji priznaju samo krem torte, onda je ovo torta za vas

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci
Za koru:

6 belanaca
200 g šećera
150 g mlevenih oraha
2 kašike prezle
2 kašike brašna

Za fil:

800 ml mleka

3 kesice pudinga od vanile
1 kašika gustina
6 kašika šećera
6 žumanaca
150 g šećera
250 g margarina
100 g čokolade
250-300 g keksa
oko 200 ml mleka (za natapanje keksa)

Za dekoraciju:

100 g čokolade ili
po potrebi čokoladnih mrvica

Priprema

Umutiti penasto belanca sa šećerom (šećer dodati pri kraju mućenja), pa dodati mlevene orahe, prezle i brašno, i izmešati kašikom. Smesu preručiti u podmazan i pobrašnjen pleh i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Od 800ml mleka odvojiti malo i dodati izmešanom prah pudingu, gustinu i šećeru, pa kad se sjedini uliti u ostatak provrelog mleka i kuvati dok se ne zgusne, pa mu odmah dodati umućena žumanca sa 150gr šećera i mešati na vatri da se sjedini. Kad se potpuno ohladi, dodati mu umućen margarin. Smesu podeliti na 2 jednaka dela, pa u jedan dodati 100gr otopljene čokolade.

Na koru (koja ostaje u plehu) preručiti žuti deo fila, pa preko njega ređati keks natopljen u toplom mleku, pa preko keksa namazati tamni fil. Po želji dekorisati čokoladnim mrvicama ili narendati čokoladu.

Expand player
Pogledajte više