Bolje nego iz pekare: Recept za domaće rol viršle
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

  • 500 g pšeničnog brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 g maslaca
  • tri žumanceta
  • kesica suvog kvasca
  • kašičica šećera
  • kašičica i po soli
  • 12 viršli
  • dve kašičice susama

Priprema: 

U većoj činiji razmutiti kvasac u mlakom mleku sa kašičicom šećera, pa ostaviti da "proradi". Potom dodati dva žumanceta, otopljeni maslac i prosejano brašno prethodno pomešano sa kašičicom i po soli. Zamesiti testo, pa ga ostaviti na toplom da naraste i udvostruči se. 

Testo potom prebaciti na radnu površinu, kratko premesiti, oklagijom razvući na krug debljine tri-četiri milimetara, pa podeliti na 12 trouglova. Na svaki staviti po jednu viršlu, pažljivo urolati, pa ređati na tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Premazati umućenim žumancetom, posuti susamom, te peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok kiflice ne dobiju lepu boju sa svih strana. Poslužiti dok je toplo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading