Brz ručak: Recept za preukusan rižoto sa piletinom
Prste da poližeš
SASTOJCI:
- dve kašike maslinovog ulja
- glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- 250 g pirinča dugog zrna
- 100 ml belog vina
- litar bistre pileće supe
- 200 g graška
- 300 g pilećeg filea
- 75 g parmezana
- 25 g maslaca
- malo rukole
- so, biber, peršun
PRIPREMA:
Pileći file skuvati u slanoj, ključaloj vodi, pa ga sitno iseći. U većem tiganju na zagrejanom ulju kratko propržiti iseckan crni i beli luk, pa dodati pirinač i mešati minut-dva na jakoj vatri. Preliti vinom, krčkati još minut, pa dodati grašak i piletinu.
Posoliti i pobiberiti, pa postepeno nalivati supom i kuvati uz neprekidno mešanje oko 20 minuta, odnosno dok pirinač ne omekša i dok se sva supa ne potroši.
Potom umešati maslac, parmezan, malo rukole i peršuna, mešati još minut, pa poslužiti dok je toplo.