Brz ručak: Recept za preukusan rižoto sa piletinom
Foto: Shutterstock

SASTOJCI:

  • dve kašike maslinovog ulja
  • glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • 250 g pirinča dugog zrna
  • 100 ml belog vina
  • litar bistre pileće supe
  • 200 g graška
  • 300 g pilećeg filea
  • 75 g parmezana
  • 25 g maslaca
  • malo rukole
  • so, biber, peršun

PRIPREMA:

Pileći file skuvati u slanoj, ključaloj vodi, pa ga sitno iseći. U većem tiganju na zagrejanom ulju kratko propržiti iseckan crni i beli luk, pa dodati pirinač i mešati minut-dva na jakoj vatri. Preliti vinom, krčkati još minut, pa dodati grašak i piletinu.

Posoliti i pobiberiti, pa postepeno nalivati supom i kuvati uz neprekidno mešanje oko 20 minuta, odnosno dok pirinač ne omekša i dok se sva supa ne potroši.

Potom umešati maslac, parmezan, malo rukole i peršuna, mešati još minut, pa poslužiti dok je toplo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading