FINI OSVEŽAVAJUĆI DESERT Torta grčki sladoled, slasna, kremasta i preukusna poslastica
Foto: Youtube/Printscreen

Baza:

1l mleka

400g šećera
30g želatina u granulama
70ml vode
600g šlaga u prahu
750ml gazirane vode

Još:

I deo: 200g mlevenog keksa

II deo: 200g crne čokolade

III deo: 200g mlevenog, pečenog lešnika

Priprema:

Mleko sipati u šerpu, staviti na vatru, dodati šećer pa sačekati da provri.

Za to vreme posebno potopiti želatin u vodu.

Kada mleko provri, skinuti sa vatre, malo prohladit imešanjem pa uzeti  50-100ml mleka i preliti želatin pa izmešati.

Masu sa želatinom sada istresti u mleko sve zajedno žicom provrteti.

Ostaviti da se hladi, pa mlako staviti u frižider dok se potpuno ne stegne, treba da čekate dok masa ne postane želatinasta, skoro kao puding kad se ohladi, nešto mekši.

Možete to da uradite i dan ranije pa ostaivite u frižideru ili 4h taj dan, kako vam lakše.

Umutiti šlag sa vodom, pa masu sa želatinom prebaciti u veliku posudu pa mikserom umutiti.

Postepeno dodavati umućeni šlag i sve zajedno mutiti. Uzmite veeeeliku činiju.

Podeliti dobijenu masu na 3 dela, pa u sveki deo staviti po jedan. U jedan keks, u drugi otopljenu čokoladu, a u treći mleveni lešnik.

Redjati u obruč keks, čokolada ( pa 30 minuta u friz ), pa lešnik deo ili obrnutim redom ako je u tepsiju kako bi kada je okrenete na tacnu dobili prethodno navedeni redosled.

Dobro ohladiti, najmanje 4h, da nam se sve lepo stegne.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading