Ukusan i brz ručak: Piletina sa paprikom i lukom (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • dve kašike ulja
  • šest čenova belog luka
  • kašika rendanog đumbira
  • veza mladog luka
  • 500 g pilećeg filea
  • glavica crnog luka
  • crvena, žuta i zelena paprika
  • šolja bistre pileće supe
  • dve kašičice šećera
  • dve kašičice skroba
  • kašika soja sosa
  • so, biber

Priprema: 

U tiganju zagrejati ulje, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati sitno isečen beli luk, mladi luk i đumbir, mešati minut-dva, pa dodati piletinu isečenu na trake.

Posoliti, pobiberiti i pržiti uz mešanje dok meso ne promeni boju.

Potom dodati iseckane paprike i pola šolje supe, pa mešati još par minuta.

Preostalu supu pomešati sa šećerom, skrobom i soja sosom, te dodati u tiganj. Mešati još pet minuta, pa poslužiti uz pirinač.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading