Ukusan i brz ručak: Piletina sa paprikom i lukom (RECEPT)
Sastojci:
- dve kašike ulja
- šest čenova belog luka
- kašika rendanog đumbira
- veza mladog luka
- 500 g pilećeg filea
- glavica crnog luka
- crvena, žuta i zelena paprika
- šolja bistre pileće supe
- dve kašičice šećera
- dve kašičice skroba
- kašika soja sosa
- so, biber
Priprema:
U tiganju zagrejati ulje, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati sitno isečen beli luk, mladi luk i đumbir, mešati minut-dva, pa dodati piletinu isečenu na trake.
Posoliti, pobiberiti i pržiti uz mešanje dok meso ne promeni boju.
Potom dodati iseckane paprike i pola šolje supe, pa mešati još par minuta.
Preostalu supu pomešati sa šećerom, skrobom i soja sosom, te dodati u tiganj. Mešati još pet minuta, pa poslužiti uz pirinač.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)