KRALJICA KREMASTIH POSLASTICA Super torta, slatko zadovoljstvo koje se ne propušta
Idealna za sve vrste proslava i svečanosti
Sastojci:
Kore
– 3 x 5 belanaca
– 3 x 10 kašika šećera u prahu
– 3 x 5 kašika mlevenih oraha
– 3 x 2 kašike brašna
Za kreme:
– 1 litar mleka
– 7 žumanaca
– 10 kašika šećera
– 9 kašika brašna
Još sastojaka za kremu:
– 8 žumanaca
– 250 g šećera u prahu
– 250 g putera
– 150 g mlevenih oraha
– 100 ml vrućeg mleka za paru oraha
– 200 g čokolade
Dekorisanje:
– 3 šlag kreme ili 400 ml slatke pavlake
- 400 ml mleka ili kisele vode (ne treba vam ako koristite slatku pavlaku)
Priprema:
Napravite 3 kore od 5 belanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna. Brašno i orahe pomešati i kutlačom lagano umešati u umućen sneg od belanaca. Peći na 180 °C oko 25 minuta.
Kada su kore pečene, prekrijte ih krpom dok pripremate kremu. Stavite 800 ml na šporet mleka i 10 kašika šećera da provri.
Umutiti 7 žumanaca, 9 kašika brašna i 200 ml. hladnog mleka, pa usuti u provrelo mleko i kuvati kao puding. Izvadite iz rerne, pokrijte ili prekrijte celofanom i ostavite kremu da se potpuno ohladi, povremeno umutite kremu da se brzo ohladi i spreči stvaranje grude.
U drugoj posudi umutiti 8 žumanaca sa 250 gr. šećera u prahu. Puter omekšati na sobnoj temperaturi, umutiti, pa dodati umućenim žumancima i šećerom u prahu, pa sve ponovo umutiti da dobijemo finu kremu. U potpuno hladnu kremu (ne treba da bude toplo-mlaka) dodajte umućena žumanca i puter i ponovo umutite dok se sve dobro ne sjedini. Odvojite 1/3 fila.
Zagrejati 100 ml. mleka i preliti preko 150 gr. mlevenih oraha poklopiti da se orasi pare, kada se ohlade dodati 1/3 kreme koju ste odvojili i izmešati.
Na 2/3 fila dodati 200 g. otopljenu čokoladu i promešati. Umutiti 3 šlaga sa mlekom ili kiselom vodom, a umesto šlaga (u prahu) možete koristiti tečni šlag.