KRALJICA KREMASTIH POSLASTICA Super torta, slatko zadovoljstvo koje se ne propušta

alo.rs/S.Ć. | Žena 26.10.2022 09:35

Idealna za sve vrste proslava i svečanosti

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

Kore

– 3 x 5 belanaca

– 3 x 10 kašika šećera u prahu

– 3 x 5 kašika mlevenih oraha

– 3 x 2 kašike brašna

Za kreme:

– 1 litar mleka

– 7 žumanaca

– 10 kašika šećera

– 9 kašika brašna

Još sastojaka za kremu:

– 8 žumanaca

– 250 g šećera u prahu

– 250 g putera

– 150 g mlevenih oraha

– 100 ml vrućeg mleka za paru oraha

– 200 g čokolade

Dekorisanje:

– 3 šlag kreme ili 400 ml slatke pavlake

- 400 ml mleka ili kisele vode (ne treba vam ako koristite slatku pavlaku)

 

Priprema:

Napravite 3 kore od 5 belanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna. Brašno i orahe pomešati i kutlačom lagano umešati u umućen sneg od belanaca. Peći na 180 °C oko 25 minuta.

Kada su kore pečene, prekrijte ih krpom dok pripremate kremu. Stavite 800 ml na šporet mleka i 10 kašika šećera da provri.

Umutiti 7 žumanaca, 9 kašika brašna i 200 ml. hladnog mleka, pa usuti u provrelo mleko i kuvati kao puding. Izvadite iz rerne, pokrijte ili prekrijte celofanom i ostavite kremu da se potpuno ohladi, povremeno umutite kremu da se brzo ohladi i spreči stvaranje grude.

U drugoj posudi umutiti 8 žumanaca sa 250 gr. šećera u prahu. Puter omekšati na sobnoj temperaturi, umutiti, pa dodati umućenim žumancima i šećerom u prahu, pa sve ponovo umutiti da dobijemo finu kremu. U potpuno hladnu kremu (ne treba da bude toplo-mlaka) dodajte umućena žumanca i puter i ponovo umutite dok se sve dobro ne sjedini. Odvojite 1/3 fila.

Zagrejati 100 ml. mleka i preliti preko 150 gr. mlevenih oraha poklopiti da se orasi pare, kada se ohlade dodati 1/3 kreme koju ste odvojili i izmešati.

Na 2/3 fila dodati 200 g. otopljenu čokoladu i promešati. Umutiti 3 šlaga sa mlekom ili kiselom vodom, a umesto šlaga (u prahu) možete koristiti tečni šlag.


 

Expand player
Pogledajte više